Opeens werd ik me ervan bewust

Opeens werd ik me ervan bewust-1 (1)
Mind

Opeens werd ik me ervan bewust

Toen mij op 14-jarige leeftijd verteld werd dat ik chronisch ziek was en dus nooit meer beter zou worden, geloofde ik dat en daarmee was het leed geschied. Dweilen met de kraan open was het toekomstbeeld. Ik geloofde de arts die mij dit vertelde, daarna ging ik mezelf ook vertellen dat ik chronisch ziek was, net als tegen alle mensen om mij heen. Door dit bewust keer op keer tegen mezelf te zeggen nam mijn onderbewustzijn dit als waar aan.

Ik wist toen nog niet dat 95% van mijn handelen gebeurt vanuit mijn onderbewustzijn. Ook wist ik niet dat mijn onderbewustzijn alles klakkeloos aanneemt van wat ik in mijn bewustzijn doe, denk, zeg, visualiseer, etc. Eigenlijk was ik mezelf dus keer op keer aan het wijsmaken dat ik chronisch ziek was en nooit meer beter zou worden.

De arts had het zaadje geplant en ik bleef het daarna keer op keer voedsel (aandacht) geven. Alles wat je aandacht geeft groeit, ook daar was ik op die leeftijd nog niet bewust van. Uiteindelijk ga je vechten tegen wat is. Ook daar was ik niet bewust van. Uiteindelijk ging ik strijden voor mijn gezondheid, bewust.

Toch had mijn arts ook onbewust een zaadje geplant. Het zaadje van geloof. Ook daar was ik toen nog niet bewust van, maar 12 jaar later kwam dat zaadje toch tot bloei. Ik oogstte de kennis dat mijn lichaam niet tegen me werkte, maar juist vóór mij werkte. Ik had de sleutel in handen om te helen.

Ik ging er echt in geloven. Bewust ging ik mezelf wijsmaken dat alleen ik mezelf kon helen en niet iemand anders. Door hier bewust mee aan de slag te gaan beïnvloedde ik mijn onderbewustzijn met het geloof dat ik kon helen. Na een tijdje had mijn onderbewustzijn dit volledig overgenomen en zei iedere vezel in mijn lichaam dat ik kon helen. En zo geschiedde. Mijn onderbewustzijn schotelde mij de weg naar heling voor.

Moraal van dit verhaal: wees je bewust van het feit dat 95% van alles wat je doet vanuit je onderbewustzijn gebeurt.

Dat je 5% bewustzijn je onderbewustzijn beïnvloedt en dat je onderbewustzijn alles klakkeloos aanneemt van je bewustzijn.

Zorg dus dat je je onderbewustzijn vooral met positieve, liefdevolle, helende, welvarende en vredige gedachten overspoelt vanuit je bewustzijn.

Gezonde groet,
Steff van Stedy