Moe van het moe zijn?

Moe van het moe zijn
Body

Moe van het moe zijn?

Het circadiaans ritme, ook wel het 24-uurs ritme genoemd, is het ritme van je biologische klok. Elk mens heeft een biologische klok. Onze biologische klok zorgt er bijvoorbeeld voor dat we op tijd eten en slapen.

Om een optimaal circadiaans ritme te creëren, waardoor we vermoeidheidsklachten tegen gaan, we duurzame energie creëren en daardoor koffie de prullenbak in kan, zijn de volgende aspecten cruciaal:

Sta s´ ochtends op hetzelfde tijdstip op. Elke dag (ja, ook in het weekend). Dit is ook gelijk het meest cruciale aspect om je circadiaans ritme in stand te houden en voor je te laten werken.

Stel je ontbijt enkele uren uit. Het is een mythe dat energie uit voeding ook gelijk energie geeft voor het lichaam. Soms functioneert ons lichaam en vooral ons brein juist het beste als ons spijsverteringsstelsel niet aan het werk is.

Beweeg in de ochtend. Dit zorgt ervoor dat het lichaam weer opwarmt van binnenuit. Tijdens het slapen koelt het lichaam af van binnen. Zodra je wakker wordt, is het belangrijk om je lichaam weer op te warmen. Dit doe je onder andere door te bewegen in de ochtend.

Zoek de kou op, koud douchen (afdouchen), ijsbad of koud buitenwater. Ook dit zorgt ervoor dat het lichaam van binnen opwarmt nadat je de kou hebt opgezocht. Het geeft je ook nog eens een adrenaline en dopamine shot waardoor er energie ontstaat voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je voldoende zonlicht opzoekt. Hoe eerder op de dag je dat opzoekt, hoe wakkerder en alerter je bent gedurende de dag en hoe makkelijker je diezelfde avond in slaap valt.

Dus voel jij je vaker vermoeid dan dat je zou willen? Ga dan met je circadiaans ritme aan de slag en de kans is groot dat jij je energieker gaat voelen dan ooit!

Doe er vooral je voordeel mee.

Gezonde groet,
Steff van Stedy