Mijn ideale ochtendroutine

Mijn ideale ochtendroutine-1
Mind

Mijn ideale ochtendroutine

De start van je dag bepaalt voor een groot gedeelte hoe de rest van je dag verloopt, dat wist je vast al maar toch hebben maar weinig mensen een bewuste ochtendroutine.

Onbewust beginnen veel mensen direct nadat ze wakker worden met het opnemen van een hoop prikkels, waardoor ze de dag (onbewust) geprikkeld en gestresst beginnen. Even je telefoon checken als je net wakker wordt, gelijk het kunstlicht aandoen, de ipad erbij pakken, de laptop aanzetten, de tv aanzetten, koffie drinken, snoozen, etc.

Ons brein kan een hoop filteren waardoor we gelukkig niet alles bewust opnemen, maar op het moment dat je net wakker bent, werken de filters nog niet optimaal waardoor je alle prikkels maximaal binnenkrijgt en dus snel overprikkeld en gestresst kan worden.

Door bewust de ochtend te beginnen zonder teveel prikkels zet je de toon voor de rest van de dag. Dit is hoe dat er bij mij uitziet:

Na het wakker worden gelijk eruit en mijn bed opmaken (1e taak van de dag volbracht)
750 ml bleekselderij drinken op een lege maag
10-15 min buiten wandelen in de natuur (zonder telefoon)
10-15 min ademhalingsoefeningen/mediteren
Koud douchen
De dag kan beginnen!
Natuurlijk is het niet nodig het precies zo te doen, creëer gerust je eigen ochtendroutine. Maak het voor jezelf makkelijk en begin met kleine stapjes. De routine hierboven is een voorbeeld. Kies één of twee punten uit en je zult merken dat het direct bijdraagt aan een goede start.