Leren van gezonde cellen

Leren van gezonde cellen-1
Body

Leren van gezonde cellen

Hoe gedragen gezonde cellen zich nou eigenlijk?

Het begrijpen van een gezonde cel kan leiden tot het begrijpen van een gezond organisme. Dus laten we hier dieper in duiken.

Een gezonde cel pulseert, wat betekent dat het in en uitzetten van de cel elkaar afwisselen. Pulsatie is overal te vinden in de natuur. In ons lichaam zien we dat bijvoorbeeld in het kloppen van het hart, in de longen, in de pols, in de peristaltiek van de darmen, in de pulsatie van de zenuwbanen, etc.

Het pulseren in de cel heeft te maken met de levensenergie die hier spiraalvormig doorheen beweegt. Het spiraleren is wat het pulseren teweeg brengt.

Een gezonde cel, een gezond orgaan en een gezond organisme pulseert dus continue.

Wanneer een organisme zich samentrekt bij gevaar is dat geen probleem, zolang er maar weer volledige expansie (loslaten) kan plaatsvinden wanneer het gevaar voorbij is.

Het probleem ontstaat wanneer een organisme na een tijdelijke contractie (samentrekken) niet meer volledig kan ontspannen. Dan spreken we over chronisch vasthouden.

De energie die wordt opgeladen in je lichaam tijdens het gevaar moet weer kunnen ontladen, het uiten van emoties. Zodra dit niet volledig gebeurt spreek je over een energieblokkade die ervoor zorgt dat je levensenergie niet vrij door je cellen kan stromen.

Hierdoor wordt de pulsatie verstoord in je cellen en daarmee neemt de optimale gezondheid beetje bij beetje af, of soms heel snel.

Dit kan resulteren in fysieke, mentale en emotionele klachten.

De vrije versus de belemmerende stroom van levensenergie die spiraalvormig door de cel beweegt en de bijbehorende pulsatie is dus de sleutel om gezondheid te begrijpen.

Optimale gezondheid is dus levensenergie die vrij kan stromen en optimale pulsatie.

Het loslaten van opgeslagen energie die blokkades veroorzaken is dus key.

Gezonde groet,
Steff

×