Hoe kan je een ander helpen?

Een ander helpen
Mind

Hoe kan je een ander helpen?

‘Zou hij maar wat meer naar zijn gevoel luisteren en niet steeds alles dood beredeneren vanuit zijn hoofd’.

‘Als zij nou wat gezonder zou eten, dan zou ze echt een stuk meer energie gaan ervaren’.

‘Mijn dochter is zo vaak onzeker, zou ze maar wat zelfverzekerder zijn’.

‘Mensen gaan zo onverantwoord om met onze aarde, waren ze maar wat bewuster’

We voelen allemaal wel eens in meer of mindere mate de behoefte om een ander te helpen, de weg te wijzen. Maar vaak is het achteraf tevergeefs, degene blijft in zijn gewoontes hangen.

Veruit de beste en meest duurzame manier om een ander te helpen is puur door zelf het voorbeeld te zijn. Niet wijzen naar de ander, niet willen overhalen of overtuigen. Nee, puur en alleen zelf het voorbeeld zijn voor de ander.

Gun je het de ander dat hij meer naar zijn gevoel gaat luisteren? Ga dan vooral zelf meer naar je gevoel luisteren zodat de ander jou als voorbeeld heeft.

Gun je het de ander om gezonder te eten om zo meer energie te ervaren? Ga dan vooral zelf gezonder eten en ervaar de energie die jij ervan krijgt, zodat de ander jou als voorbeeld heeft.

Gun je jouw dochter meer zelfvertrouwen? Zorg dan dat je zelf zelfverzekerder wordt, zodat je dochter jou als voorbeeld heeft.

Zou je willen dat andere verantwoord met de aarde omgaan? Zorg dan dat je zelf verantwoord omgaat met de aarde zodat jij het voorbeeld bent voor de ander.

Hoe meer goede voorbeelden er zijn, hoe meer mensen zullen volgen. Dit is dus een taak voor ons allemaal. Het begint allemaal bij onszelf. Laten we dus ook vooral naar onszelf kijken zodat we er kunnen zijn voor de ander.

Gezonde groet,

Steff van Stedy