Hoe fruit mijn leven veranderde

Hoe fruit mijn leven veranderde-1
Food

Hoe fruit mijn leven veranderde

Mij was altijd geleerd in het ziekenhuis dat fruit veel suikers bevatten en dat maximaal 2 stuks fruit per dag ideaal zou zijn. Teveel fruit zou betekenen dat ik teveel suikers binnen zou krijgen, wat een negatief effect zou hebben op mijn gezondheid.

Uiteraard heb ik mij daar altijd keurig aan gehouden, wel werd geadviseerd om brood, pasta, rijst, etc. te eten.

Na een aantal jaren ging ik zelf nadenken en op zelfonderzoek uit. Ik kwam erachter dat brood, pasta en rijst voor een flinke piek in mijn bloedsuikerspiegel zorgden, waarna de bekende after dinner dip volgden. Daarbij waren dit ook nog eens bewerkte koolhydraten (suikers).

Maar suikers uit fruit (fruitsuikers) zijn toch enkelvoudige suikers die minstens net zo’n schommeling in je bloedsuikerspiegel veroorzaken?

Nee.. Fruitsuikers (fructose) zorgen nooit voor een flinke piek in je bloedsuikerspiegel, al zou je 5 bananen achter elkaar opeten dan nog zie je nog steeds geen flinke schommeling in je bloedsuikerspiegel.
Bekijk wat onze voedingscoach hierover zegt
Dit betekend dat fructose een ideale brandstof is voor onze motor (lichaam). Iedere cel in je lichaam heeft suiker nodig om te kunnen verbranden en om te zetten in energie. Daarbij heeft fruit het voordeel dat het meer bevat dan alleen suikers. Hieronder alle andere voordelen van het eten van fruit:

Versterkt je weerstand wat de kans op chronische ziekten en kanker danig verkleint
Bevatten vitamines
Bevatten veel mineralen
Bevatten veel vezels (goed voor de darmwerking)
Snel verzadigd
Goed voor je huid
Goed voor je ogen
Geeft energie
Verkleint kans op hart en vaatziekten
Verkleint kans op diabetes
Hydrateert

Het eten van veeeeel fruit heeft er bij mij mede aan bijgedragen dat ik van mijn chronische darmklachten afkwam. Het geeft mij de ideale energie voor mijn lichaam en ik profiteer automatisch ook van alle andere voordelen die het eten van fruit met zich meebrengt.

Het eten van brood, pasta, rijst etc heb ik geminimaliseerd.

Fruit is dus niet de boosdoener maar juist een superfood! Ik zeg dan ook al jaren dat je onbeperkt fruit mag eten op een dag.

Mocht je vragen/opmerkingen hebben dan hoor ik het graag.