Goh, Steff wat eet jij zoal?

Goh, Steff wat eet jij zoal_-1
Food

Goh, Steff wat eet jij zoal?

Zoals je weet heb ik mijn voeding enkele jaren terug flink aangepast. Dit heeft samen met andere leefstijl aanpassingen onder andere ervoor heeft gezorgd dat ik na 12 jaar van mijn Crohn klachten afkwam en medicijn vrij kon leven.

Maar Steff wat eet jij dan zoal? Deze vraag heb ik de afgelopen jaren vaak gekregen en daar ga ik in deze nieuwsbrief dieper op in.

Allereerst wil ik duidelijk maken dat het een flinke zoektocht is geweest de afgelopen jaren en dat ik nog steeds iedere dag bijleer van mijn eigen lichaam en dat van andere. Zo zijn er voedingsmiddelen geweest die ik de afgelopen tijd alsnog ben gaan vermijden of juist ben gaan toevoegen.

Wat ik nu voornamelijk eet en drink is het volgende:
• Fruit! Veeel fruit, gemiddeld zo’n 10 stuks per dag
• Veel (zoete) aardappelen
• 750 ml pure bleekselderij sap op een lege maag in de ochtend
• Groente, voornamelijk bladgroente
• (vette) wilde vis
• Paddestoelen
• Avocado (is fruit)
• Bakken in kokosolie
• Noten, zaden, pitten
• Peulvruchten
• Water en Thee

Wat ik zoveel mogelijk vermijd:
• Bewerkte voedingsmiddelen
• Geraffineerde suikers
• Omega 6
• Zuivel
• Vlees

Welke supplementen neem ik:
• Vitamine B12
• Omega 3 (plantaardig)
• Vitamine D3
• Magnesium

Alles draait uiteraard om balans en afwisseling. Het is belangrijk om voor jezelf uit te vinden waar die balans ligt.

Mocht je vragen hebben aan de hand van deze nieuwsbrief. Voel je dan vrij om mij te benaderen. Dit kan via onze Instagram pagina of Facebook, maar natuurlijk ook via deze e-mail.

Op het platform hebben we afgelopen week vegan food influencer Lenna Omrani aangekondigd. Zij gaat de komende periode heerlijke gezonde recepten met ons delen. Absoluut de moeite waard om dit eens te bekijken.